Deutek

 

Search our investment portfolioDeutek - cel mai mare producător român de vopseluri decorative.

Activând pe o piaţă foarte fragmentată şi competitivă, Deutek a reuşit să atingă poziţia de leader în industria de lacuri şi vopseluri din România, deţinând o cotă de piaţă de peste 20%. Produsele sale, incluzând mărcile Superweiss şi Danke!, se bucură de o largă apreciere din partea consumatorilor, fiind recunoscute pentru calitatea şi performanţa lor. Deasemenea, Deutek îşi dezvoltă portofoliul de clienţi B2B (companii de construcţii).

Fondată în 1993, Deutek s-a concentrat pe piaţa vopselurilor încă de la înfiinţare, importând vopseluri decorative din Germania, iar din 1998 şi-a dezvoltat producţia locală de vopseluri. Sistemul propriu de distribuţie este unul dintre cele mai puternice din industria vopselurilor din România, operând printr-o reţea naţională care cuprinde peste 30 de distribuitori locali şi regionali atent selectionaţi, care deservesc peste 1,500 de lanţuri de retail şi magazine specializate în comercializarea materialelor de construcţii.

Previziunile legate de creşterea companiei sunt excelente. Piaţa vopselurilor decorative este subdezvoltată în România, consumul pe cap de locuitor fiind cu mult sub media europeană, care depăşeşte anual 10 litri pe cap de locuitor. Se anticipează o creştere rapidă în următorii câţtiva ani datorită proiectelor mari din infrastructură, a creşterii PIB-ului şi accesului mai bun la finanţare şi credite de consum.

Într-o industrie a vopselurilor care se consolidează la nivel global, poziţia de leader combinată cu ratele mari de creştere şi profitabilitate comparabile cu cele ale marilor companii din Europa Centrală, fac din compania Deutek o achiziţie strategică atractivă pentru operatorii globali sau pan-europeni.

Strategia de viitor a companiei se bazează pe o creştere accelerată ca urmare a diversificării portofoliului de produse, îmbunătăţirii tehnologiilor existente şi extinderii actualelor canale de distribuţie.

 

Language


Romanian - English
 

Related Links and downloads


Related Investments


Contact


Emma Popa-Radu

Managing Director, Head of Bucharest, Advent International Romania, Bucharest
T: +40 21 211 1602