Cordena

 

Search our investment portfolio


  • Sectoren: zakelijke dienstverlening, Technologie
  • Type transactie: High growth sub-sector
  • Investeringsscenario: High growth sub-sector
  • Datum van investering: November 1997
  • Datum van desinvestering: October 1999

In 1997 investeerden wij in Cordena, een call center business in Nederland.

Destijds stond het huidige hoog niveau van klantenservice via directe communicatie tussen bedrijven en hun klanten in Europa nog in de kinderschoenen. De vraag naar uitbesteding van deze activiteiten aan specialisten ontwikkelde zich snel. Daarnaast bleek dat voor veel ondernemingen e-commerce en de bijbehorende uitlevering van de producten en diensten een toenemend operationeel vereiste werd. Cordena herkende deze ontwikkelingen in de Nederlandse markt snel en verwierf hiermee het voordeel van de ‘first-mover’.

Ondanks de aanwezigheid van andere lokale partijen in deze gefragmenteerde markt, waren er geen omvangrijke Europese concurrenten en opereerde er slechts één Amerikaanse partij in de Europese markt.

Cordena had een sterke focus op uitbreiding door overname en door middel van de investering van Advent werd een expansie strategie gelanceerd met acquisities in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast werden nieuwe vestigingen in Scandinavië geopend.

Binnen twee jaar was de onderneming uitgegroeid van een lokale operator met één call center naar de vijfde onafhankelijke call center business in Europa met een omzet van USD 70 mln (EUR 67mln). In 1999 werd Cordena verkocht aan Clientlogic Corporation.

 

Language


Dutch - English
 

Related Links and downloads


Related Investments


Contact