Unmas

 

Search our investment portfolio


  • Sectoare: Healthcare, Consumer & Leisure
  • Domeniul investiţiei: High growth sub-sector
  • Tipul investiţie: Management buyout
  • Data Investiţiei: August 2006
  • Data exitului: May 2003

Unmas (UNO) este leader în Turcia pe piaţa produselor de panificaţie şi a produselor de patiserie preambalate.

Vânzarea companiei cu 18 mln $ în August 2006 evidenţiazã succesul strategiei de restructurare ce a asigurat, în numai trei ani, o impresionantã cotã de piaţã de 75%.

De asemenea, subliniazã succesul combinãrii expertizei financiare a companiei Advent şi a partenerului de investiţii din Turcia, Turkven Private Equity cu experienţa operaţionalã şi industrialã a partenerului strategic Doruk, o companie turceascã de morãrit şi panificaţie.

În pofida statutului consacrat de cel mai cunoscut producãtor de panificaţie din Turcia, compania avea nevoie de un impuls strategic în vederea obţinerii unei creşteri exponenţiale pe piaţa produselor de panificaţie din Turcia, cât şi pentru a profita de oportunitatea oferitã de cea mai importantã şi foarte fragmentatã piaţã a produselor de panificaţie din Europa.

Condusã de fondatorul sãu, care a revenit la conducere dupã achiziţionarea companiei de cãtre Advent Internaţional, firma UNO a considerat cã un plan agresiv de creştere şi îmbunãtãţire a calitãţii întregii game de produse UNO, precum şi penetrarea de invidiat a pieţei comerţului cu amãnuntul şi a fast food-ului, reprezintã cea mai eficientã soluţie.

Programul de iniţiative operaţionale, care a fost focalizat iniţial atât pe lãrgirea gamei existente de produse, cât şi pe o creştere a capacitãţilor de distribuţie ale companiei, a adus rezultate impresionante. În momentul vânzãrii companiei, cifra de afaceri crescuse de la $17 milioane la peste $40 milioane, iar cota de piaţã ajunsese de la 40% la 75%.

Privind înainte, oportunitãţile de creştere ale acestei companii sunt excelente, ţinând cont si de faptul cã achiziţia companiei de cãtre Doruk a creat un lider de piaţã integrat vertical.

 

Language


Romanian - English - Türkçe
 

Related Links and downloads


Related Investments


Contact


Emma Popa-Radu

Managing Director, Head of Bucharest, Advent International Romania, Bucharest
T: +40 21 211 1602